Asunnon myynti ilman välittäjää – helppoa vai hankalaa?

Asunnon myynti on iso päätös, ja monet miettivät, tarvitaanko välittäjää vai onnistuuko asunnon myynti ilman välittäjää. Tässä blogissa käsittelemme tätä aihetta ja annamme vinkkejä asunnon myyntiin ilman välittäjää.

1. Miksi hoitaa asunnon myynti ilman välittäjää?

Asunnon myynti ilman välittäjää voi tuntua houkuttelevalta. Ensinnäkin, välittäjän palkkion jättäminen pois laskuista voi olla houkuttelevaa sille, joka hoitaa asunnon myynnin ilman välittäjää. Toiseksi, myyjä voi haluta tehdä kaikki myyntiprosessin päätökset itse.

2. Valmistaudu asunnon myyntiin perusteellisesti

Vaikka myös asunnon myynti ilman välittäjää voi onnistua, se vaatii myös reilusti enemmän työtä. Valmistaudu perusteellisesti ennen myyntiä. Tee kunnollinen markkinakatsaus ja selvitä, millaisia hintoja vastaavat asunnot alueellasi ovat saaneet. Laadi houkutteleva myynti-ilmoitus ja ota laadukkaita kuvia asunnosta. Lisäksi, hanki tarvittavat asiakirjat valmiiksi, kuten energiatodistus ja isännöitsijäntodistus.

3. Markkinoi asuntoa aktiivisesti

Kun asunto on valmis myyntiin, on aika markkinoida sitä aktiivisesti. Hyödynnä erilaisia kanavia, kuten sosiaalista mediaa, ilmoituspalstoja ja paikallislehtiä. Kerro ystäville ja tuttaville, että asunto on myynnissä. Voit myös harkita avoimien ovien järjestämistä, jolloin potentiaaliset ostajat voivat tutustua asuntoon.

4. Neuvottele ja hoida asunnon myynnin paperityöt itse

Kun kiinnostuneita ostajia alkaa ilmaantua, on aika neuvotella kaupoista. Ole valmis neuvottelemaan hintaa ja ehtoja, ja muista pitää mielessäsi asunnon todellinen arvo ja markkinatilanne. Kun kaupat ovat valmiit, hoida paperityöt huolellisesti. Voit esimerkiksi hyödyntää valmiita kauppakirjamalleja tai pyytää apua kiinteistöalan asiantuntijoilta.

5. Ota huomioon riskit

Vaikka asunnon myynti ilman välittäjää voi olla houkutteleva vaihtoehto, on tärkeää ottaa huomioon myös mahdolliset riskit. Ilman välittäjää, vastaat itse koko myyntiprosessista, ja virheet voivat tulla kalliiksi. Lisäksi, saatat joutua käyttämään enemmän aikaa ja vaivaa myyntiin liittyviin tehtäviin, kuten markkinointiin ja neuvotteluihin.

Kotimaiseman itsemyyntipalvelu – asunnon myynti ilman välittäjää

Jos päätät, että asunnon myynti ilman välittäjää on sinulle sopiva ratkaisu, me tarjoamme sinulle tukeamme myynnin helpottamiseksi. Voit ostaa kätevästi tarvitsemasi palvelupaketin myynnin avuksi:

Saat käyttöösi laillistetun kiinteistönvälittäjän (LKV) laatiman muistilistan tarvittavista asiakirjoista ja seikoista, jotka on otettava huomioon myynti-ilmoitusta laadittaessa. Palveluun kuuluu myös arviolausunto, valokuvaus, ilmakuvaus ja kauppakirjan laatiminen. Tarjoamme myös kaikki tarvittavat asiakirjat tarjousneuvottelujen hoitamiseksi.

Varaa maksuton tapaaminen
tällä lomakkeella: